Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Divort prin acord pentru romanii din strainatate
4760 lei
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Acest pachet este special destinat romanilor din strainatate care doresc sa divorteze prin acord in Romania fara a fi nevoie sa se deplaseze in Romania.

Comparativ cu alte state europene, atat durata procedurii, cat si onorariul avocatial pentru divort sunt semnificativ reduse in Romania, cu atat mai mult cu cat exista posibilitatea de a elimina inclusiv costurile necesare unei deplasari in tara (transport, cazare, timp) pentru prezenta personala la notar sau instanta.

Onorariul include: consultanta juridica in vederea desfacerii casatoriei, redactarea actelor necesare pentru derularea procedurii pana la obtinerea hotararii definitive de divort, reprezentarea ambilor soti in fara instantei de judecata, legalizarea hotararii definitive de divort si comunicarea acesteia prin posta sau email catre ambii soti, taxe de timbru pentru instanta.

Onorariul nu include eventuale costuri necesare pentru traducerea documentelor din alta limba in limba romana si eventuale costuri de deplasare la instanta de judecata, in cazul in care nu sunt de acord ambii soti cu desfacerea casatoriei la Judecatoria Targu-Mures.

In ceea ce priveste prezenta personala a sotilor in procedura divortului, potrivit legislatiei in vigoare, divortul se poate pronunta de catre instanta de judecata si fara ca prezenta partilor sa mai fie necesara, acestea fiind reprezentate de avocat, care va poate, de asemenea, informa cu privire la documentele care va sunt necesare.

Potrivit art. 920 din Codul de procedura civila, “In fata instantelor de fond, partile se vor infatisa in persoana, afara numai daca unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie judecatoreasca, are resedinta in strainatate sau se afla intr-o alta asemenea situatie, care il impiedica sa se prezinte personal; in astfel de cazuri, cel in cauza se va putea infatisa prin avocat, mandatar sau, dupa caz, prin tutore ori curator.”

Potrivit art. 1081 din Codul de procedura civila, “Instantele romanesti sunt competente sa judece cererile de divort, daca la data introducerii cererii reclamantul domiciliaza pe teritoriul Romaniei de cel putin un an, precum si procese intre persoane cu domiciliul in strainatate, referitoare la acte sau fapte de stare civila inregistrate in Romania, daca cel putin una dintre ele este cetatean roman.
Un element de o vitala importanta pentru reducerea timpului de finalizare al procesului, dar si pentru reducerea eforturilor si costurilor, este ca cele doua parti (sotul si sotia) sa se inteleaga in sensul realizarii unui divort prin intelegere/divort prin acord, in conditiile legii.

Un divort in conditiile intelegerii intre cei doi, poate dura intre 1 si 3 luni in medie, de la depunerea dosarului la instanta si pana la pronuntarea hotararii.
Din Gura in Gura